Recension på AhaBingo

Recension på AhaBingo

AhaBingo var en av Sveriges ledande bingosajter för alla som gillar variantbingo; 75-bollars bingon med fler vinstmöjligheter på varje bingobricka. Du hittade även Variantbingo och Mönsterbingo vilka ger dig möjligheten att variera ditt bingospelande! AhaBingo håller med sig av den gamla bingo historian. Tyvärr finns inte sajten längre så väl istället en bra spelsajt hos casinoakademin.

Bingotyper och Bingorum på Aha Bingo

Aha Bingo bonus Maxitrippeln heter rummet som lockar flest spelare. Där går jackpotten ut inom 60 bollar och är alltid högre än 1000 kronor.

Maxköpet för brickor är 3 stycken per spelomgång vilket gör att alla spelare har en rätt hög chans att ta hem jackpotten. I Maxitrippeln går det även att välja vem som ska vara utropare! Bland de alternativa utroparna finns bl.a. Gert Fylking, Timbuktu och Carolina Gynnings röster.

Populära bingorum

Likt Maxitrippeln är rummet “M som i Maria” riktigt populärt bland spelarna. Där spelas 75-bollars mönsterbingo och jackpotten är oftast något högre än i Maxitrippeln och startar vanligtvis på 2500 kronor. En annan rolig detalj är att Maria Montazami är utropare i detta rum. Det finns även andra kända utropare i andra bingorum.

Prova ahaBingos superroliga rum och spela Sveriges trevligaste variantbingo med 75 bollar>>>

För att spela om en större jackpott än Maxitrippeln och “M som i Maria”, så är det bästa alternativet Supervarianten – ett rum med variantbingo där jackpotten ligger på flera tusen euro!

Brickpriser

AhaBingos brickpriser ligger mellan 5 och 10 kronor per bricka. En detalj värd att nämna för Maxitrippeln, är att maxköpet för brickor är 3 stycken per spelomgång. Det gör att alla spelare har en rätt hög chans att ta hem jackpotten.

BONUSAR PÅ AHABINGO

På ahaBingo är alla erbjudanden enkla att förstå utan konstiga krav som måste uppfyllas – precis så som bingospelare vill ha det.

Registreringsbonus på ahaBingo

När du registrerar dig på ahaBingo, får du en hundralapp i bonus på ditt konto med detsamma. Du får ytterligare 100 kronor när du gör din första insättning, oavsett storleken av ditt insättningsbelopp. ahaBingo värnar helt klart om sina nya medlemmar och är såväl en generös som snäll bingosajt.

Det som är fantastiskt skönt med just ahaBingo är att bingospelare får behålla alla bonusvinster. Senast vi kollade, visade det sig att det går att ta ut bonusvinster direkt, vilket vi verkligen tycker om. Inga konstiga omsättningskrav här inte!

Men om du inte tycker om registreringsbonusar och istället vill få pengar utan att sätta in några pengar alls. Då kommer du definitivt att gilla gratis bingo utan insättning för det är riktigt trevligt!

Återkommande bonusar

Ahabingo bjuder befintliga spelare på två bonusar varje vecka och har gjort det i flera år – en tradition vi gillar! Bingospelare från hela Sverige känner väl till dessa speciella veckodagar.

På tisdagar och fredagar besöker vi som älskar bingo ahaBingo för att spela och chatta med varandra. På tisdagarna ger ahabingo även 100 kronor i bonus till alla som gör en insättning och sedan spelar för 95 kronor.

Precis som tisdagarna, bjuder fredagarna på något extra. Då kan du som spelar få en insättningsbonus på ahabingo värd 50 kronor om du gör en insättning och sedan spelar för en femtiolapp.

I slutet av varje månad brukar ahaBingo bjuda alla sina medlemmar på en så kallad inloggningsbonus. I praktiken innebär det i att du som medlem får en gratisbricka från ahaBingo om du loggar in under samma dag som du fått mail från ahaBingo om inloggningsbonusen. Gratisbrickan ska spelas under samma dag och du behåller alla eventuella bingovinster.

VARJE MÅNAD PÅ AHABINGO

Varje månad brukar ahaBingo ha en ny kampanj med ett aktuellt tema. I april brukar bingosajten ha påsk-kampanjer, vid jul anordnas jultävlingar och under midsommarmånaden finns en midsommarkampanj tillgänglig.

Vill du se vad ahabingo har för erbjudande just denna månad rekommenderar vi dig starkt att besöka ahaBingo nu.

Förutom månadskampanjer brukar Ahabingo dessutom ha speciella säsongsrum som “Vinterrummet”, “Vårrummet”, “Sommarrummet” och “Höstrummet”.

Det är kul att kolla vad ahaBingo hittat på varje gång de lanserar ett nytt säsongsrum.

AhaBingo är bland de bästa bingosidorna i världen på att lyssna på vad sina kunder vill ha. Det är därför högst sannolikt att du hittar ett rum hos ahabingo med brickpriser och vinstmöjligheter som du trivs bättre med än på de flesta andra bingosajter.

VARJE VECKA PÅ AHABINGO

AhaBingo ska ha en eloge för sitt Veckoschema som bjuder på något roligt varje dag. För varje år som ahaBingo har varit med i spelet på nätet, så har veckoschemat blivit bättre och bättre. Just nu ser det ut så här:

AhaBingos Veckoschema:

Måndagar – Rosa Jakten mellan klockan 20.00 och 22.00.

Du får 100 kronor att spela bingo för om du får bingo på en rosa boll i rummet Maxitrippeln.

Tisdagar – 100 kronor Bonus!

Du får 100 kronor extra att spela bingo för om du gör en insättning på 100 kronor och sedan spelar bingo för insättningsbeloppet.

Onsdagar – ahaRacet klockan 20.00 med 10 bingospel i rummet Maxitrippeln.

Det gäller att få full bricka så fort det bara går, på så få bollar som möjligt. Två vinnare som varit “snabbast” koras efter 10 bingospel. Ettan får 800 kronor att spela bingo för och tvåan får en femhundralapp i bonus. Dessutom får den som vinner en full bricka på högst antal bollar en så kallad “snigelpris”.

Torsdagar – Lucky Loser Afton mellan klockan 20.00 och 22.00.

Chattvärden lottar ut ett gäng extra priser till alla spelare trots att de inte vunnit. Chattvärdarna på ahaBingo brukar vara generösa med chattvinster och det är absolut värt att kolla läget på ahaBingo på torsdagskvällar.

Fredagar – 50 kronor Bonus och Fredagsfest!

Alla spelare som sätter in pengar och spelar för en femtiolapp får 50 kronor extra att spela för. Du får alltså gratis pengar, det brukar kallas för gratis bingo. Under hela kvällen är det sedan chattspel och frågesport med extra generösa chattvinster. Det brukar bli en bingokväll utöver det vanliga och ännu trevligare än under någon annan kväll!

Lördagar – Lördagskrysset för alla som gillar att “kryssa” klockan 20.30.

Under chattomgången ställer CM korsordsfrågor vars svar leder fram till ett nyckelord. Spelare i chatten får svara på frågorna och skicka in vad de tror är nyckelordet och är då med i utlottningen om fina bonuspriser. Hela 7 spelare får extravinster.

OBS! Kom ihåg att vara i tid till Lördagskrysset! Missar du första frågan, kan det vara svårt att gissa sig fram till nyckelordet. För att vara med i utlottningen efter kryssets slut (ca. 22.30) måste du ha köpt brickor för 50 kronor under lördagen.

Söndagar – klockan 20.00 drar chattvärdarna igång med “Hänt i Veckan”.

Testa vad du vet om senaste veckans händelser och vinn extra bonuspengar!

VARJE DAG

Morgonkaffet – varje morgon mellan 9.00-11.00 möts bingospelarna i Maxitrippeln för att chatta och spela chattspel och frågesport.

På lördagar och söndagar är vinstchansen i chatten större eftersom många fortfarande sover.

Lunchlådan – efter Morgonkaffet är det dags för lunchen.

Chattvärden plockar fram åtta virtuella lådor, “lunchboxar”. I varje låda ligger olika priser gömda. Vinnarna på Rad 1 i variantbingon i rummet Maxitrippeln får välja ett nummer på en låda som chattvärden sedan öppnar.

Skattjakten – senaste tillskottet i dagsschemat på ahaBingo.

Skattjakten spelas varje dag med start klockan 18.30 i Maxitrippeln. Skatten finns gömd under en av raderna och ligger kvar i tre spel. Vi tycker att informationen om Skattjakten är något oklar och har inte hunnit testa spelet ännu. Vi välkomnar därför din feedback om Skattjakten!

VIP-timmen – varje kväll mellan kl. 19.00 och 20.00 i Maxitrippeln.

För varje rad du vinner under timmen får du 200 VIP-poäng.

BINGOUPPLEVELSE

Fördelar med ahaBingo

  • Ahabingo använder en egenutvecklad mjukvara som utmärker sig från allt annat som finns tillgängligt ute på nätet. Man har lyckats med design och färgval på brickor och knappar. Även chatten är snygg och välgjord. Hit vill man återvända och här vill man verkligen chatta med alla trevliga bingospelare.
  • Kända bingoutropare skapar en välkomnande atmosfär i bingorummen, vilket är trevligt. Extra trevligt är även den film som visar hur bingobollen rullar ut! Det är en spännings- och stämningshöjare som är lätt att följa.
  • Bingosajten har helt klart gjort sitt yttersta för att göra sina medlemmars bingoupplevelse så problemfri och enkel som det bara går. Inga nya fönster öppnas när du öppnar ett bingorum och du behöver aldrig vänta länge på att bingorummet ska laddas.
  • Vill du öppna en profilsida på en spelare som är med i chatten, öppnas den snabbt och det är inga problem att sedan återvända till spelet som du köpt brickor till. Allt detta leder till att du som spelare kan koncentrera dig på att njuta av det som är unikt med ahaBingo, istället för att vara irriterad över långsam uppladdning och avbrutna spelomgångar.
  • I varje spelrum är ledarlistan bra och tydlig. Den är synlig i spelets högra hörn och där kan läsas vilka som leder och den egna placeringen. Många sajter visar endast topp 3-5. Aha bingo tycker det är ett måste att se och att kunna chatta direkt med alla.

Nackdelar med ahaBingo

  • Det går inte att byta rum med en klick.
  • Det finns inte några minispel i bingon.
  • Stundtals något svårt att köpa många brickor åt gången.

CHATT OCH COMMUNITY PÅ AHABINGO

Chattspel på ahaBingo

Chattspel och frågesporter pågår i princip hela dagen i bingorummen, oftast i rummet Maxitrippeln. ahaBingos chattspel skiljer sig från andra bingosajters chattspel. Det finns extra många frågesportsfrågor och rätt många unika spel som körs under flera bingospel i rad.

Att lära sig reglerna för chattspelen är enkelt och att spela är sedan riktigt roligt. Är du en smart och snabb chattspelare kan du hämta ut riktigt mycket i bonusar på ahaBingo. Viktigt att komma ihåg är att chattbonusar måste omsättas en gång för att kunna tas ut. Du kan alltså behålla och ta ut alla bingovinster från chattbonusar.

Chattspel på ahaBingo

Oftast är det 4-5 chattvärdar som jobbar på ahaBingo. Du känner igen dem i chatten då deras namn alltid börjar med “aha” såsom ahaZandra, ahaPaulina, ahaJohanna och ahaCecilia. Finns ingen chattvärd tillgänglig i chatten på ditt bingospel är det bara att fråga medspelare i chatten, så kommer de att berätta var chattvärden håller hus.

Chattvärdarna jobbar även som support mellan 08.00 och 00.00 varje dag. Det gör att du kan ställa dina frågor direkt i chatten. Självklart finns även möjligheten att ringa, maila samt livechatta utanför bingospelen.

Vill du veta mer om chattvärden går du in i chatten och frågar. Där berättar de rätt mycket om sina liv på Malta och om allt möjligt. Där är de inte så hemlighetsfulla alls som det kan verka om man bara bläddrar runt på sidan.

Community

ahaBingo har en Facebooksida för sina medlemmar men det är inte där spelare brukar kommunicera med varandra. Det gör de istället i ahabingos trevliga community. Där finns spelarnas profilbilder, möjlighet att skicka privata meddelanden, blogga, skriva gästboksinlägg och diskutera allt möjligt i Forumet.

Många av bingospelarna tycker att det är både enklare och trevligare att använda ahabingo än Facebook och det säger en hel del! Flera spelare i chatten har blivit vänner och har träffats även “på riktigt”, utanför Internet.

AHABINGOS JACKPOTTAR OCH PRISPOTTER

Jackpottar och prispotter på ahaBingo är lagom stora och det går flera jackpottar varje dag – inte minst i Maxitrippeln. Du kan räkna med att få spela med minst 40 spelare i Maxitrippeln på kvällarna och mellan 15 och 40 under resten av dygnet.

5-6 spelare vinner i varje bingospel och prispotten varierar men ligger i snitt på ca. 500 kronor per spel kvällstid och på 200-300 kronor dagtid.

Medeljackpotten ligger runt 1200 kronor, vilket är helt okej att vinna på en kväll.

Hur stor jackpotten är och hur många bollar den går ut på beror givetvis på vilket spel du spelar; startvärdet i Maxitrippeln ligger på 1000 kronor, i M som i Maria – på 2500 kronor och i Supervarianten på 4000 Euro.

LOJALITETSSYSTEM PÅ AHABINGO

För varje bricka du spelar på, så ger ahaBingo dig VIP-poäng som ingår i ett lojalitetssystem. Du kan även tjäna extra VIP-poäng under VIP-timmen varje dag samt under andra chattspel och kampanjer.

Lojalitetssystemet går ut på att belöna de spelare som är som mest aktiva. Ju mer du spelar, desto mer får du tillbaka. Det är bingons motsvarighet till “rakeback” i poker.

Ahabingo VIP-poäng kan användas för att handla i ahaBingos shop “Shopen”. Där kan du välja bland allt möjligt från presentkort till DVD-skivor med film och musik. Du kan även köpa pengar att spela för i Shoppen. För 900 insamlade VIP-poäng får spelare köpa 100 kronor att spela för i shoppen.

No Comments

Post a Comment

16 − tretton =