Olika bingovarianter

Olika bingovarianter

Om du inte har spelat bingo online tidigare kanske du inte vet vad skillnaden är mellan de olika bingovarianterna. Även om vissa bingovarianter är annorlunda betyder inte det att de är svårare att spela eller mindre kul. Tvärtom ger dessa bingovarianter dig större och bättre möjligheter att vinna extra pengar så prova gärna olika bingovarianter.

Tre VANLIGA bingovarianter

Nedanstående är de tre vanligaste typer av bingo som du stöter på när du spelar bingo på nätet.

75 BOLLARs bingo

När du spelar 75-bollars bingo består bingobrickorna av ett rutnät med 25 rutor på 5 rader och 5 kolumner. Rutan i mitten är ifylld från början, vilket innebär att den är  “gratis” Den är markerad med en stjärna. Det finns för det mesta 5 priser att vinna i denna bingovariant. Det finns ett pris för varje rad som ger bingo. Med 75 bollar kan den första raden i rutnätet vara horisontal, diagonal eller vertikal. Alla efterföljande rader måste däremot var horisontala.

En rolig variant av 75-bollarsspel är mixade rum där priserna varierar slumpmässigt till skillnad från den vanliga linjära prisökningen. Kallas också variantbingo.

VARIANTBINGO MED 75 BOLLAR

Variantbingo med 75 bollar är som man kan höra på namnet en variant av 75 bollars bingo. Här säljs dock bingobrickorna i buntar med 3 åt gången. Alla 75 nummer representeras en gång per bunt. Dessa bingospel är vanligtvis dyrast och varje bricka kostar vanligtvis 10 kr. Det innebär förstås också att prispotten är som störst på denna bingovariant och den progressiva jackpotten växer sig såklart rekordstor.

90 bollars bingo

90 bollars bingo spelas med bingobrickor 9×3 rutor där priserna delas ut på de horisontella linjerna som är tre till antalet. Eftersom du bara kan vinna 3 priser brukar denna bingovariant gå fortare att spela än 75-bollars bingo. Ofta finns det dock också en snabb variant av 90-bollars bingo där du kan spela riktigt snabba bingospel.

No Comments

Post a Comment

ett × 2 =